LAN not working, at all

Sep 24, 2018
1
0
1
19
Gamertag
Johrnbread
#1
I'm trying to connect two computers over LAN and the other computer won't even show up in the network games tab. I'm testing with two for possibly up to four when I figure it out. Could it be because neither of them are signed in, because I don't exactly have four email addresses for that. They are both connected to the same switch and literally every other game with LAN detects them.
 

Himanshu01

Lead Dev
Project Cartographer Staff
May 16, 2013
219
14
18
20
India
Gamertag
Himanshu01
#2
Firstly Cartographer mod requires Network tab,
therby u cant play on Lan using the mod even if u are offline

If u want to play in Lan then remove or rename xlive.dll in your Halo 2 root to disable the mod
Then That should enable Live services and create an offline Live account
Now connect all the 4 computers similarly and play on Lan
If you dont know how to make offline account fof live,follow this(dont give me credit for the video)
 
Oct 17, 2018
3
0
1
37
#3
If u want to play in Lan then remove or rename xlive.dll in your Halo 2 root to disable the mod
Then That should enable Live services and create an offline Live account
Now connect all the 4 computers similarly and play on Lan
The problem with doing this is that when you remove or delete the xlive.dll then the game movement gets choppy/sluggish. Is there a way around or to fix this?
 
Last edited:
Oct 17, 2018
3
0
1
37
#4
The problem with doing this is that when you remove or delete the xlive.dll then the game movement gets choppy/sluggish. Is there a way around or to fix this?
OK, it's a framerate thing that seems to be causing the choppy/sluggishness. If you install a framerate limiter (Rivatuner being one of them) and set it to 60 FPS maximum the game smooths out and LAN play works great.